balra mutató nyíl

Kiadványok

A zarándok útja - Bővölködő kegyelem

John Bunyan

John Bunyan (1628-1688) angol író. Nincstelen, írni-olvasni alig tudó üstfoltozó volt. 16 éves korában a parlamenti seregben szolgált, később megtért, és az evangélium bátor hirdetője lett; a restauráció után szakadár prédikátorként 12 évet raboskodott. A börtönben írta meg az első nagyobb szabású munkáit, s csak utolsó esztendeit tölthette külső békességben. Irodalmi hatások aligha érték. A Biblián és néhány lelki kalauzon kívül könyvet nemigen forgatott.

Fő műve „A ZARÁNDOK ÚTJA”. A 17. században már több nyelvre, azóta a világ minden fontos nyelvére lefordították. (Magyarul több fordításban is megjelent; Kiadónk többször is kiadta.) „Talán az egyetlen olyan könyv, amelyet illetően száz év elmúltával a művelt kisebbség fogadta el az egyszerű emberek véleményét” (Macaulay). A műnek nálunk szinte napjainkig tartó népszerűségét igazolja több neves írónkra tett hatása (pl.Móricz Zsigmond, Veres Péter).

John Bunyan halhatatlan műve, amelyet egy börtöncella mélyén írt, az angol irodalom leghíresebb allegóriája lett. Stílusa klasszikus, szépsége időtlen, üzenete örökérvényű. Keresztyén, az örök életet kereső ember zarándoklása e világon, amely tele van veszélyekkel, csábító kísértésekkel, gyötrő bosszúságokkal. Azok az emberek, akik magukat keresztyéneknek nevezik, ma is ugyanerre az útra vállalkoznak. Az ő útjuk nem példázat, nem álom! De azok, akik A ZARÁNDOK ÚTJÁ-t olvassák, sokkal hamarabb észreveszik a veszélyeket és a kerülőket – és az állandó irányjelző táblákat, amelyek a kétségek útvesztőiben mindig megkönnyítik a megkülönböztetett út felismerését…

BŐVÖLKÖDŐ KEGYELEM - A bűnösök közül elsőnek. A szerző hitre jutott embereknek írt bizonyságtétele és tanácsai.

Részletes adatok:

CímA zarándok útja; Bővölködő kegyelem
Eredeti cimThe Pilgrim's Progress
Súly (g)412
Oldalszám344
Kötésragasztott
SzerzőJohn Bunyan
FordítóSzabadi Béla
Kiadási év1998
KiadóEvangéliumi Kiadó
ISBN978-963-9867-10-9
Méret197 x 140,5 x 20
menü gomb