Lelkipásztor:

Chiciudean Miklós


Telefon:

06-30-6019-253


E-mail:

chmiklos1@yahoo.com


Vasárnapi istentiszteleteink Budapesten


Délelőtt:10:00


Délután:17:30


Címünk:

Budapest, Szigony utca 8.Vidéki összejöveteleink


Debrecen
Hunyadi János utca 14.


Bibliaóra


Csütörtökön 18:00


Vasárnapi istentiszteletek


Délelőtt:10:00


Délután:17:00Hottó
Kossuth Lajos utca 14.


Bibliaóra minden második kedden*
18:30-tól


* Részletes információ a lelkipásztortól kérhető.

Van egy perced???


  Születésünk pillanatától mindnyájan az idő hatása alatt vagyunk. Kisbabákként táplálékra van szükségünk két-három óránként. Később megtanuljuk a nap és éjszaka közötti különbségeket. Rendszeres események révén megtanuljuk a 7 napos hét fogalmát és így tovább. Mire túljutunk a gyermekkoron alaposan hozzászokunk az óra használatához. Bármerre nézünk az idő uralkodik rajtunk – megbeszélések, leckék, órarendek, műszakokban végzett munka, nyitási idők.


Az idő emberi mivoltunk része


  Némelyek közülünk több időt szeretnének szorítani az eltervezett munkáknak és élvezeteknek, miközben mások számára olyan lassan telnek az órák a magány vagy unalom miatt, esetleg nagyon várt izgalmas eseményre készülve. Akárhogyan tekintsük is a dolgokat, semmi sem változtat az idő egyenletes, könyörtelen múlásán.


Az idő értékes


  Ha egyszer elmúlt, egyetlen percet sem hozhatunk vissza. Hamar ráébredünk, hogy ifjúságunk eltelt és középkorúak lettünk vagy már az időskort is elértük. Fennáll a lehetőség, hogy már késő van bizonyos dolgok elvégzéséhez. Ha elgondolkozunk rajta, tudjuk, hogy nem sok időnk maradt ebben az életben.


Mindennek van egy kezdete és vége


  Mindennek körülöttünk van kezdete és vége, például a könyvnek, bevásárlási listának, buszozásnak, tanévnek, ebédnek, tévéműsornak vagy fogvatartásnak. Csak szét kell tekintenünk magunk körül, hogy lássuk az élet maga is véges. (Vess egy pillantást a napilapok gyászjelentéseire, ha bizonyítékra van szükséged.)

  A halál olyan téma, amelyet legtöbben szeretnének elkerülni, de ha életed egy napon a végéhez érkezik, akkor nem kellene időnket jobban értékelnünk? Tény, hogy egyikünk sem tudja, mennyit fog élni, ezért olyan sürgős, hogy most szánjunk időt a jövő komoly átgondolására.


Isten rendelkezik a válaszokkal


  Válaszokra van szükségünk az olyan kérdésekre, mint: „Ki vagyok?” és „Mi történik, amikor meghalok?” Isten a Bibliában, az Ő könyvében elmondja nekünk, hogy Ő teremtette az időt, az embert és minden egyebet, úgyhogy egyedül Ő képes nekünk erre válaszolni. Önmagához hasonlóan tökéletesnek teremtett:


     „Isten a saját képére teremtette az embert.”


  Azonban, még az idő kezdetén, a bűn (gonoszság) bejött világunkba. Mindnyájan a hatása alá kerültünk – közülünk senki sem állíthatja, hogy tökéletes. A bűn következménye halál és csak Isten tudja, mikor kerül rá sor.


     „Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak.”


A Biblia elmondja, hogy mi történik miután meghalunk:


     „Elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután pedig az ítélet következik.”


Számot adunk Istennek arról, hogy mihez kezdtünk időnkkel itt a Földön:


     „Mindegyikünk maga fog önmagáról számot adni az Istennek.”


Isten mindnyájunkat megítél és kijelöli nekünk a két örök sors egyikét:


     „Némelyek örök életre, némelyek pedig gyalázatra és örökkévaló útálatosságra.”


Hová kerülsz az idő lejárta után?


  A Biblia elmondja nekünk, hogy mindnyájan bűnösök vagyunk és méltók az örök büntetésre. De van egy alternatíva. Isten maga belépett az idő világába, elsősorban azért, hogy magára vegye a nekünk kijáró büntetést. Ezt tette Jézus Krisztus, mikor közel 2000 évvel ezelőtt meghalt a kereszten. Ingyen bocsánatot kínál mindenkinek, aki Hozzá jön elismerve rossz dolgait és bocsánatot kér az Ő nevében. Ez az ajánlat ingyenes, de csak addig érvényes, míg az idő tart. Miután meghalunk túl késő lesz.


Mihez kezdesz most az időddel?


  Köszönöm, hogy időd egy piciny részét arra szántad, hogy ezt elolvasd – ne hagyd, hogy ez legyen az utolsó alkalom, mikor komolyan elgondolkoztál életedről. Ne hagyd túl későre az Istenhez való megtérést!


     „Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja!”


Minden idézet a Szent Bibliából való, sorrendben 1Mózes 1,27; Prédikátor 3,2; Zsidók 9,27; Róma 14,12; Dániel 12,2; 2Korinthus 6,2.